Рафаел Надал отстрани Новак Джокович от Ролан Гарос в първия мач

...
Рафаел Надал отстрани Новак Джокович от Ролан Гарос в първия мач
Коментари Харесай

Сблъсък на титаните: Надал изхвърли Джокович от Ролан Гарос -

Рафаел Надал в профил Новак Джокович от " Ролан Гарос "  в първия мач в историята на тениса сред двама играчи с 20 и повече трофеи от четирите най-престижните шампионата в тениса - тези от Големия шлем.

В снощния конфликт сред двамата титани на четвъртфинала испанецът взе реванш след миналогодишната си загуба в Париж от международния №1 Джокович и го победи с 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 (4).

35-годишният Надал - който има рекордните 13 трофеи от Откритото състезание на Франция и в този момент се бори за 14-а - доближи до полуфиналите на шампионата след успеха си над сръбския си конкурент. За испанеца това е 15-ият полуфинал на " Ролан Гарос ". Тази година в него той ще се изправи против Александър Зверев (Германия).

" Чувството да играя на най-важното и най-специалното място персонално в моята тенис кариера, да чувствам поддръжката на цялата аудитория е просто доста мъчно за разказване. Не мога да благодаря задоволително на всички тук, в Париж, за това, че ме накараха да се усещам по този метод - сподели испанецът на конференцията си след мача. - Беше една от тези незабравими нощи. Благодаря доста на всички. "

Мачът сред Надал и Джокович бе 59-ият посред им. Жребият отреди този конфликт, достоен за край, да стане релативно рано, още в четвъртфиналите на шампионата.

След края му Джокович, който печели няколко трофеи на " Ролан Гарос ", е единственият, който е побеждавал два пъти Надал на обичания му шампионат: на четвъртфиналите през 2015 година и на полуфиналите през 2021 година

След мача той имаше да каже единствено положителни думи за испанеца:

" Имах своите шансове. Знаете ли, имах своите шансове в четвъртия гейм. Сервирах за сета, няколко сетпойнта. Да, единствено един или два удара. Можеше да ме вкара в петия (сет - бел. ред.).... Но той още веднъж сподели за какво е популярен първенец. Поздравления за него и екипа му. Без подозрение той го заслужаваше. "

И след загубата Джокович остава лидер на международната класация.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР